Συμβουλές αγοράς χρηματοκιβωτίου

Συμβουλές αγοράς χρηματοκιβωτίου

Μόνο εύκολο δεν είναι η επιλογή του κατάλληλου χρηματοκιβωτίου που θα καλύπτει τις ανάγκες μας.

Βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ο χώρος που θα τοποθετηθεί το χρηματοκιβώτιο πχ. γραφείο – οικία – εξοχικό κλπ,  αν θέλουμε να προστατεύσουμε τα πράγματά μας από διάρρηξη, από φωτιά ή και από τα δύο. Για προστασία από διάρρηξη προτιμούμε χρηματοκιβώτια με διπλά τοιχώματα – πλάκες μαγγανιούχου χάλυβα & διπλή επιλογή κλειδώματος,  ηλεκτρονικό  ή μηχανικό κλειδάριθμο –  πιστοποιημένη  κλειδαριά.  Για φωτιά προτιμάμε χρηματοκιβώτια με προστασία ισχυρής πυρίμαχης γόμωσης αν είναι δυνατόν με πιστοποίηση.

Από θέμα χωρητικότητας προτιμάμε πάντα λίγο μεγαλύτερο από αυτό που χρειαζόμαστε. Αν το χρηματοκιβώτιο  είναι σχετικά μικρό,  ένα πλεονέκτημα είναι η απόκρυψη σε τοίχο, δάπεδο, αποθήκη, πατάρι κλπ. Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι η ειδική στερέωση – πάκτωση που το καθιστά αμετακίνητο. Για επιλογή κλειδώματος αν θέλουμε ευκολία στο άνοιγμα προτιμάμε πληκτρολόγιο, αν έχουμε καλή μνήμη μηχανικό κλειδάριθμο και εάν δεν χάνουμε εύκολα τα κλειδιά μας προτιμάμε κλειδαριά.

Πολύ καλή επιλογή επίσης είναι ένα μεταχειρισμένο χρηματοκιβώτιο, που  θα μας κοστίσει πολύ πιο οικονομικά από ένα αντίστοιχο καινούριο. Το σίγουρο είναι ότι μόνο ένας ειδικός στα χρηματοκιβώτια μπορεί να μας βοηθήσει για την καταλληλότερη επιλογή χρηματοκιβωτίου.

Comments are closed.