Η Ιστορία της εταιρείας Chubb

Η Ιστορία της εταιρείας Chubb

Η επιχείρηση Chubb safes ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην ασφάλεια και στα χρηματοκιβώτια περίπου 200 χρόνια πριν (~1818).

Η διοίκηση παρέμεινε πάντα εντός της οικογένειας και υπάρχουν εργάτες ακόμα και σήμερα που στην εταιρία Chubb safes έχουν δουλέψει οι πατέρες, παππούδες και προπαππούδες τους.

Από την ίδρυσή της το 1818 η Chubb safes έχει εξελιχθεί σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία κατασκευής χρηματοκιβωτίων σε όλον τον κόσμο.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το πώς ξεκίνησε η Chubb safes και έγινε ο μεγαλύτερος προμηθευτής ασφάλειας στον κόσμο.

Τα αδέλφια Chubb γεννήθηκαν το 1804 στο Winchester της Αγγλίας και μαθήτευσαν σαν τεχνίτες σιδεράδες.

Το 1818 ξεκίνησαν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν χρηματοκιβώτια και κλειδαριές για τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Το 1835 οι αδελφοί Chubb κατοχύρωσαν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο χρηματοκιβώτιο ασφαλείας και αναγνωρίστηκε η κορυφαία ποιότητα κατασκευής των προϊόντων τους.
Το 1872 για να γιορτάσουν την επέτειο των περίπου 80 χρόνων λειτουργίας έφτιαξαν νέο εργοστάσιο με κέντρο σχεδίασης και αποφάσεων στο Wolver Hampton 350 εργατών.
Από το 1914 έως το τέλος του πολέμου υπήρξε μια σταθερή παραγωγή χρηματοκιβωτίων που τροφοδοτούσε το στρατό και το ναυτικό και έφτανε τα 4.000 χρηματοκιβώτια την εβδομάδα.
Το 1954 η Chubb safes ξεκίνησε δραστηριότητα στον Καναδά συνεργαζόμενη με καναδική εταιρία. Επίσης με πρωτοποριακή της πατέντα κατά της διάρρηξης και κοπής των χρηματοκιβωτίων με φλόγα ΟΧ & AC αναδείχθηκε η κορυφαία και ασφαλέστερη εταιρία στον κόσμο.
Το 2000 το κομμάτι των χρηματοκιβωτίων της εταιρίας CHUBBSAFES αγοράστηκε από τον παγκόσμιο κολοσσό GUNEBO και αυτό έδωσε νέα ώθηση στα προϊόντα της και την ίδια την εταιρία CHUBB SAFES ανά τον κόσμο.

Leave a Reply